По време на търговска сесия в четвъртък сутринта доларът е относително

...
По време на търговска сесия в четвъртък сутринта доларът е относително
Коментари Харесай

Паундът се покачи до 3 месечен връх спрямо долара

По време на комерсиална сесия в четвъртък сутринта доларът е релативно постоянен към еврото, паунда и йената като резервира мощни позиции по отношение на основните световни валути. Участниците на пазара правят оценка изказванията на членовете на управлението на Системата на Федералния запас на Съединени американски щати.

Изчисленият от ICE показател, който демонстрира динамичността на щатския $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), в четвъртък сутринта нараства с 0,16%, а по-широкият доларов показател WSJ - с 0,14%.

Инвеститорите и търговци чакат публикуването през днешния ден на окончателните данни за октомврийската инфлация в еврозоната и данните за строителството на нови жилища в Съединени американски щати.

Към 11 часа българско време за едно евро на пазара дават 1,0386 $ спрямо курса на замяна от 1,0395 $ за евро при затваряне на сесията в сряда.

Обменният курс на $ по отношение на японската национална валута в това време падна с 0,03% и възлиза на 139,40 йени по отношение на 139,50 йени за долар в края на последната сесия.

Британската лира стерлинг се повишава с 0,09% - до $1,1925 за едни паунд против $1,1914 за паунд ден по-рано.

Британският паунд се движи от през вчерашния ден към 3-месечни върхове - над $1,19 за $, до момента в който вложителите правят оценка последните стопански данни преди новото издание на бюджета, Тrading Еeconomics. Новите данни демонстрират, че инфлацията в Обединеното кралство е скочила до 11,1% предишния месец, което е по-високо от прогнозите от 10,7%, достигайки 41-годишен връх.

Днес сутринта паундът в началото отслабна след известието, само че по-късно се възвърне, защото новите данни за показателя на потребителските цени, съчетани с горещи данни за пазара на труда, оповестени през вчерашния ден, продължиха да оказват напън върху Bank of England да вдигне в допълнение лихвените проценти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР